КіноУкр » Фільми » Похмурий самурай

Похмурий самурай

Tasogare Seibei
Постер Похмурий самурай
HD 1080p
8.1
13 490
5
+5355
Рік: 2002
Країна: Японія
Кінокомпанія: Shochiku
Режисер: Йодзі Ямада
В ролях: Хіроюкі Санада, Ріе Міядзава, Нендзі Кобаясі, Рен Осуґі, Міцуру Фукікоші, Канако Фукаура
Звук:Цікава Ідея | Багатоголосий закадровий
Тривалість: 02:09:02
Вік:
12+

Про фільм Похмурий самурай

Чудова японська драма з присмаком романтики про заборонене кохання дівчини з шляхетного роду та бідного самурая, а також про жорстокі самурайські традиції Японії в часи середньовіччя.

У центрі сюжету - бідний самурай Сейбей Ігуті, який належить до найнижчого рангу і ледве зводить кінці з кінцями. Щоб оплатити похорон дружини він був змушений продати свій меч і носити в піхвах дерев'яну палицю. Щовечора після роботи самураї збираються разом, щоб провести час, але Сейбей, похмурий, поспішає додому до дочок, за що і отримав прізвисько Похмурий самурай.
Доля зводить його з подругою дитинства Томое, з якою вони сильно зблизилися, але бідність не дозволяє Сейбею зробити пропозицію. Дізнавшись про те, що Сейбей переміг супротивника за допомогою дерев'яної палиці замість меча, пан наказує йому вбити такого ж жебрака самурая, як і він. За це завдання він стане отримувати більше грошей, а значить зможе одружитися на Томое. І тут постає головне запитання - чи зможе він забрати життя людини заради грошей і коханої.

Фільм «Похмурий самурай» дослівно з англ. «Сутінковий самурай» (2002) рекомендуємо дивитися онлайн українською мовою усім шанувальникам японського кіно. Це доволі цікавий екскурс в японське кіно та культуру!
Дивитися онлайн фільм Похмурий самурай українською в HD якості
Онлайн Дзеркало Трейлер
Відгуків (5)
  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent
Спойлер
  1. Кріс
    Кріс 29 травня 2023 17:02
    +1
    Змішані враження від фільму. З одного боку, неспішна оповідь, просякнута японською атмосферою давнім побутом і традиціями. З іншого — безглуздість та безпричинна жорстокість тих самих традицій під прикриттям надуманої філософії самурайської честі. Багато розмов, а на ділі — невміння комунікувати, домовлятися, закамʼянілі нікому не потрібні принципи та ритуали, користі від якої вже ніхто не памʼятає, виконуючи бездумно і безвідповідально.

    Всі перекладують свої оглашенні примхи один на одного, постійно чекають чогось від іншого, а самі нічого не роблять.

    Вчинити самогубство, тільки тому що хтось там так вирішив і сказав? Хай самі себе і вбивають кому мало крові. Змушувати одну людину вбивати іншу просто через приналежність до клану? Зіштовхувати лбами людей, які в однаковій мірі настраждалися від відсутності підтримки того ж самого клану, якому служать і який, здається, сам не бере на себе взагалі жодної відповідальності за своїх людей? О так, давайте подвійну порцію.

    У виграші залишається один лиш абстрактний клан, людина в тіні, вмирають тільки ті, кого привчили вбивати і вмирати, як собак на ціпку. Притому цього собаку навіть не годують, він виживає, як може, самостійно, але варто кланові вбити собі в голову одіозну ідею, так він згадує про принципи честі та обовʼязки своїх самурайських псів та поспішає роздавати їм накази на всі боки. А ті й раді старатися, не ставлячи під сумнів, бо це додаткова відповідальність і звилини в голові. Ні-ні, самураї зупинили свій ментальний розвиток на рівні максималістичних підлітків, не пристосованих до життя і розмови. І не просто філософських балачок, а розмови, яка принесе результат. О ні, це нецікаво, не по-чоловічо-самурайському, давайте краще переріжемо один одного.

    Світ чоловіків, де кожен намагається вбити іншого під різними приводами, бо їм мало жертв, треба більше. Занадто нудно живеться, хлопці бʼють баклуші, ніколи шкарпетки заштопати.

    Окреме слово про побутову безпорадність головного героя. Бідність бідністю, але багато грошей не треба, аби самостійно попрати та заштопати собі шкарпетки. Пів сюжету біднесенький філософ чекав, доки хтось прийде і прибере його хату. Доросла людина, а дбати про себе та про дітей так і не навчився. А нашо, коли коло тебе, глядь, і закрутиться якась неприкаяна наївна служниця, яка подбає про тебе та дітей з великої безпричинної любові. Головне, в кінці, коли в неї нарешті зʼявиться шанс на забезпечене заміжжя, поманити цю дурочку з перевулочка пальцем і сказати, як хотів мати її за дружину від самого дитинства — і все: чисті заштопані шкарпетки та доглянуті діти на кілька років вперед забезпечені.

    Динаміка фільму непогана. Бійку було цікаво дивитися. Чому той самурай їв прах доньки — оце, звичайно, прикол.
  2. Алексей.
    Алексей. 2 грудня 2020 11:19
    +1
    Фильм просто СУПЕР. Для любого возраста. СПАСИБО.
  3. Йодзі Ямато
    Йодзі Ямато 9 жовтня 2020 23:11
    +5
    昇る太陽の国の彼の皇帝の威厳の非常に尊敬されているミスター大使。あなたの国の知性にあなたの人を向けさせて、あなたの国の傑出した監督、YodziYamada氏による映画「GloomySamurai」に深い称賛を表明させてください。
  4. Glyada4
    Glyada4 26 квітня 2020 14:18
    +6
    Приємна стрічка; відчувається ефект природнього плину часу; події відбуваються так як і мали б, у вигляді послідовного проміжку часу із звичайного життя головного персонажа. І цей звичайний плин дуже імпонує герою, який хоч і є з касти самураїв, та є простою скромною людиною, що цінує звичайні речі. Та ще й сам бідняк. Саме середовище в стрічці показано без зайвих художніх перебільшень, тобто простим і по суті.
    Переклад гарний, дякую за це і за можливість дивитись українською в цілому.
  5. Гість Юрій
    Гість Юрій 22 лютого 2020 16:56
    +5
    хороший фільм
Кіноукр
Наше меню (натисніть)
Увійти через: